Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Føreren av en Tesla Model X skylder på Autopilot etter å ha kjørt av veien og krasjet. (Ill.: Tesla Motors)

Tesla kjørte av veien og krasjet – fører legger skylden på Autopilot

Ny ulykke der den halvautonome funksjonen skal være involvert.

På slutten av forrige måned ble det kjent at en Florida-mann døde etter en bilulykke etter å ha brukt Autopilot-funksjonen i sin Tesla Model S. Ifølge vitner skal mannen ha sett på film da ulykken inntraff.

Skylder på Autopilot
Siden den gang har halvautonome kjøresystemer fått en strek i regningen, og igjen meldes det om en ulykke der Teslas Autopilot var involvert.

Lørdag kveld kjørte en Tesla Model X ut av veien og krasjet. Føreren hevder at Autopilot var årsaken til ulykken. Ingen personer ble skadet i ulykken, men bilen fikk seg en real trøkk.

Får støtte av venn
Kort tid etter ulykken tok en venn av føreren til Tesla Motors Club-forumet hvor han la ut bilder og skrev følgende:

«Bilen var satt til Autopilot og holdt en fart mellom 90–96 km/t, bilen kjørte av veien og traff en stolpe. Jeg spurte ham om hvordan Autopilot kjørte av veien på egen hånd, han sa han også ønsket å finne ut av det.»

Anbefaler ikke bruk på veier uten skillelinje
Ulykken fant sted ved Whitehall i Montana, på en vei uten skillelinje. Føreren skal ikke ha fått inn signal på mobilen sin og kunne derfor ikke nå Tesla på daværende tidspunkt.

Tesla anbefaler ikke å bruke Autosteer-funksjonen for Autopilot på veier uten skillelinjer. Bilprodusenten har så langt ikke kommentert ulykken.

 

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil, tesla