Ford er et selskap som eksperimenterer veldig for å finne nye måter å tjene penger på.
Ford er et selskap som eksperimenterer veldig for å finne nye måter å tjene penger på.

Annonse


Ford vil at du skal dele bil med naboer og venner

De siste årene har vi sett at tjenester som lar folk utnytte det de eier og kanskje tjene penger på det i tillegg har vært en stor suksess, nå vil også en av de store innen bilindustrien kaste seg på denne trenden.

Bedre utnyttelse av bilparken
De fleste av oss trenger ikke bilen hele tiden, for eksempel står den bare i garasjen eller utenfor kontoret i 8-10 timer hver dag, og hva med alle de timene hvor vi ligger og sover?  Dette og flere spørsmål som de stiller også de store selskapene som Ford, GM og Lexus seg. Ford er en av de som nå satser tungt på alternative tjenester for sine kunder, og for seg selv.

Her hjemme har vi løsninger som Nabobil.no, men Fords tilnærming er noe annerledes, i stedet for at du som eier skal leie eller låne ut din egen bil skal selskapet stå for bilene, og du betaler for bruken. Som representaten fra Ford sier i videoen så har vi mye lettere for å låne bilen til noen andre enn å låne ut vår egen, og at de som leier ut sine biler som regel gjør dette etter først to års bruk.

Austin først ut
Det er byen Austin i Texas som er første byen hvor løsningen blir prøvd ut. I følge en representant for selskapet ble Austin valgt fordi den har den rette miksen av forskjellige demografier, samt høy bruk av bildelingstjenester som Uber og andre. I tillegg kan vi høre at de kjører lignende piloter i blant annet London.

Annonse


Deling via app
Forbrukere som registrerer seg for tjenesten kan bruke selskapets app for å reservere tider, sjekke status på bilen, sørge for at vedlikehold er gjort, gjøre betalinger og kommunisere med andre i sin delings-gruppe.

På nåværende tidspunkt har ikke Ford gitt noen detaljer vedrørende kostnad, eller om vi kan se tjenester som dette også lenger nord.

Se en video om de spennende prosjektene til Ford her:

Kilde:
Fortune

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse