Elon Musk under lanseringen av Model 3 i mars.
Elon Musk under lanseringen av Model 3 i mars.

Tesla skal lage busser og 100 prosent selvkjørende biler du kan leie ut

Elon Musk har avslørt sin mesterplan del 2.

Oppsummert
Musk oppsummerer planen:

  • Produsere utrolige solcellepaneler til hustak som sømløst integreres med batteripakker
  • Utvide elbil-produktserien til å dekke alle viktige segmenter
  • Utvikle en selvkjørende bil som er 10 ganger tryggere
  • Del bilen din med andre for å tjene penger når du ikke bruker den

Det handler selvsagt om energi
Musks plan de neste årene er å forene det å skape energi, og å lagre den. Derfor blir SolarCity en del av Tesla. Tesla skal starte å masseprodusere Powerwall i større antall enn har vært mulig.

Tesla skal i fremtiden produsere en mer kompakt SUV, og en ny type pick-up-truck. «Det er tvilsomt at en billigere Model 3 er nødvendig», melder Musk.

Tesla-buss
Musk avslører at de to nye Tesla-modellene er i tidlig-fase-utvikling hos selskapet, og trolig er klare for å avdukes neste år.

I tillegg til forbrukerbilene har Musk avslørt Tesla Semi, en måte å transportere industrimaterialer på. Pick-up-en blir visstnok av det robuste slaget.

Sjefen skriver også at den nye typen busser Tesla skal avsløre neste år blir mindre enn dagens busser, og at en sjåfør ikke er nødvendig: buss-sjåføren blir mer en manager med oversikt over flåten via nettet.

Selvkjørende biler kommer, men det vil ta tid
«Alle Tesla-kjøretøyer vil, når teknologien er moden nok, ha den nødvendige maskinvaren til å være hundre prosent selvkjørende og fail-safe».

Musk hevder at om bilen skulle ta skade, vil den alltid kunne klare å være trygg nok til å kjøre seg selv hjem.

Del bilen med andre
Når bilene kjører helt og holdent uten menneskelig interaksjon, hevder Musk at man vil kunne få Tesla-en sin til å hente deg opp nesten uansett hvor du er, og at du vil kunne sove, lese eller gjør alt mulig annet mens bilen kjører for deg.

«Du vil også kunne gjøre din Tesla til en del av Tesla-flåten bare ved å trykke på en knapp på mobil-appen. På den måten kan du tjene penger når jobber eller er på ferie».