Kommer Facebook til å slippe støtte for chat-roboter ved F8 i April?
Kommer Facebook til å slippe støtte for chat-roboter ved F8 i April?

Annonse


– Kan være det største siden «App Store»

Om Facebook annonserer en «Messenger Bot Store» på F8 som antatt så vil de ha store betydninger for bransjen.

App Store
Akkurat som åpningen av App Store var det som virkelig sparket igang smarttelefon salget så kan man se lignende kobling for Messenger om de velger å annonsere en Messenger Bot Store på F8 nå i April.

Messenger har idag over 800 millioner aktive brukere, et tall som omslutter de fleste andre flere ganger. Det er også rapportert at Facebook allerede har bygget en hemmelig Messenger SDK som tillater interaksjoner med deres plattform som gjør den perfekt for chat-roboter av denne typen.

Messaging as a Platform
Som vi har sett på tjenester som Telegram og Slack så er chat-roboter med på å utvide bruken til tjenestene og er med å dra til seg flere brukere. En chat-robot er enkelt forklart en part du kan skrive til og som utfører oppgaver basert på det du skriver. Eksempler på dette kan være en bot som henter data fra Google Analytics, når du skriver “@bot hva er dagens besøkertall” så vil den gi deg oversikt over dagens besøkstall.

Annonse


Bruksområdene for slike programmer er uendelig. Og med 800 millioner brukere så er det klart at det er et marked der.

Gull-rush
Selv om interessen for bot’er av denne typen så langt har vært langt mer populært blant utviklere enn forbrukere så kan det ha en sammenheng med at tilgjengeligheten og kvaliteten har vært for lav. Telegram og Slack, selv om de er store i sitt felt så har de en veldig liten brukerbase sammenlignet med Facebook.

Om man ser på en integrasjon med SAS, Norwegian, DNB, Ruter Taxi osv så er det ikke vanskelig å tenke seg at tiden for egne apper for mange tjenester kan være forbi.

På mange områder føles dette som internett på tidlig 90 tallet, eller markedet for mobile apper i 2008.

F8 konferansen til Facebook går av stabelen 12 April, vi får bare vente og se, la oss vite dine tanker om dette i kommentarene.

 

Kilde:
TechCrunch

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse