Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Søkemotoren Censys finner nettets skitne hemmeligheter. (Ill.: Skjermdump)

Denne søkemotoren finner alt nett-snusket

Censys får blant annet støtte fra Google.

SEC Consult found avslørte tidligere denne uken at over tre millioner rutere og modemer er svært sårbare.

Sikkerhetstabbe
Cisco og General Electric skal blant annet ha brukt et lite antall sikkerhetsnøkler for å sikre enhetene i stedet for unike krypteringsnøkler, melder SEC Consult.

Censys er en søkemotor som skal hjelpe sikkerhetsforskere med å avsløre nettets skitne hemmeligheter ved å spore samtlige enheter som er koblet til Internett. Og det var denne søkemotoren som avslørte sikkerhetstabben til Cisco og General Electric.

Zmap
Ifølge forskeren Zakir Durumric ved universitetet i Michigan, prøver de å lage en database med oversikt over alt på Internett, og nå som Google deler sin infrastruktur kan den bli enda bedre.

Censys undersøker data som blir samlet inn av programvaren Zmap, den også utviklet av Durumric og hans kolleger. Zmap oppdatert daglig med nye data som er samlet inn etter at programvaren har pinget mer enn fire milliarder tilkoblede enheter.

Informasjonen de samler inn viser hvilken type enhet som svarer, hvilken programvare den bruker, om den bruker kryptering og hvordan den er konfigurert, skriver IDG.

 

Kilde:
IDG

Stikkord: Censys, sikkerhet, søk