Annonse


Apple og Samsung samarbeider

Amerikanske teleoperatører og rekke mobil-produsenter har blitt enige om å tilby amerikanske kunder gratis tilgang til programvare som kan slette personlig data på en mobil om den blir stjålet.

Ikke unikt, men…
Nå er ikke dette akkurat ny funksjonalitet da vi i flere år har hørt om at personer som har fått sin smartmobil stjålet har klart å spore opp tyven eller mobilen ved å logge seg inn på sin konto og spore mobilen ved hjelp av GPS.

Det er også helt vanlig på moderne mobiler å ha mulighet til å slette alt innhold så det ikke kommer i hendene på kriminelle.

Men poenget nå er å få dette til å bli en standard de store selskapene kan enes om, og på den måten klare å kommunisere slik funksjonalitet ovenfor kunden.

Annonse
Dette er de nå enige om
Teleoperatørene T&T, Verizon, Sprint og T-Mobile har inngått avtalen sammen med Microsoft, Apple, Google, Samsung, Nokia. HTC. Motorola, Huawei, og mer ukjente Asurion.

BlackBerry og LG er ikke med.

Avtalen, døpt «Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment», innebærer følgende (etter juli 2015). Programvaren må komme med slik programvare installert på mobilen, eller lastes ned.

1. At selskapene og operatørene tilbyr kundene gratis-programvare som gjør det mulig å slette personlig innhold på en frastjålet eller mistet mobil (bilder, kontakter, e-post, osv.)

2. At mobilen bli ubrukelig for et individ som ikke skal ha tilgang til innholdet på den.

3. Å forby aktivering uten at den autoriserte brukeren har gitt sin tillatelse.

4. Å kunne aktivere mobilen igjen om den kommer tilbake til sin rette eier.

 

Kilde:
CTIA

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse