Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Walter White (til høyre) og Jesse Pinkman blir billigere for iTunes-kunder. (Ill.: AMC)

Apple refunderer «Breaking Bad»-episoder

Rasende kunder måtte betale dobbelt.

Som kjent er sesong 5 av TV-serien «Breaking Bad» delt opp i to bolker.

Delt i to
Den første delen ble sendt i fjor sommer, mens den siste delen går nå.

De som valgte å se serien via iTunes betalte like full det samme beløpet som om det dreide seg om to selvstendige sesonger, og ikke én som er delt i to.

Gikk til sak
En av mange rasende iTunes-brukere var Noam Lzebnik. Han
gikk til sak mot Apple på vegne av og krevde at sesongpasset hans skulle gjelde alle de 16 episodene og ikke bare de første 8.

Nå har han vunnet fram i retten, og Apple har dermed måtte sende ut e-post med unnskyldninger til samtlige av sine «Breaking Bad»-abonnenter.

«Kjære kunde»…
I brevet heter det :

Kjære kunde,
Vi ber om unnskyldning for den forvirringen navnebruken «Season 5» og «The Final Season» i Breaking Bad eventuelt har skapt for deg. Selv om navnene og episodene de var koblet til ikke ble valgt av iTunes, vil vi likevel tilby deg «The Final Season» på vår regning med iTunes-koden for 22,99 dollar du finner under. Beløpet kan også brukes til å kjøpe andre produkter på iTunes. Takk for ditt kjøp.

Navneforviklinger
Akkurat dette med navnebruken er stridens kjerne. De to navnene som betegner seriens to deler stammer riktig nok fra AMC. Men selskapet har hele tiden gjort det klart at det dreier seg om én sesong.

Men i likhet med Apple opererer også Amazon, Netflix og andre distributører med to deler som selges og strømmes separat.

Nordmenn lurer systemet
I Norge er «Breaking Bad» ikke tilgjengelig via iTunes, og bare de tre første sesongene finnes på den norske utgaven av Netflix.

Mange nordmenn bruker imidlertid amerikansk IP for å få tilgang til de amerikanske versjonene. Tilbudet om refusjon vil dermed trolig gjelde norske iTunes-kunder som bruker slike løsninger.

Kilder:
9to5Mac
The Verge

Stikkord: itunes, netflix, nett-tv