Annonse


Microsoft vil betale 5,7 milliarder for denne

Som kjent bruker «alle» digitale lesehester i dag Amazons Kindle-lesebrett.

Mange om beinet
Men det finnes nok av konkurrenter der ute:
Kobo, Cybook, Sony Reader, Icarus og ikke minst den norske bokbransjens Touch.

Den argeste konkurrenten til Kindle i USA er likevel bokhandlerkjeden Barnes & Nobles Nook.

Lei av Amazon-dominans
Det er derfor kanskje ikke så overraskende at Microsoft, som for lengst har sett seg lei på at Amazon stikker av med brorparten av e-bokmarkedet, gjerne vil kjøpe denne når den først er til salgs.

For det er den, og flere interessenter har allerede vært nevnt. Blant annet Sony, som skal ha vært villig til å punge ut med 850 millioner dollar (om lag 4,9 milliarder norske kroner) for nettbrettet.

Høyner mot Sony
Nå høyner imidlertid Microsoft til 1 million dollar – rundt 5,7 milliarder kroner etter dagens kurs.

Dette melder Techcrunch.com.

Microsoft vil selv ikke bekrefte at de har lagt inn bud. Heller ikke Barnes & Noble vil bekrefte at Microsoft er aktuell som kjøper.

Må reddes
Noe må uansett gjøres for å redde Nook.

For i februar oppsto det spekulasjoner om at Barnes & Noble rett og slett ville slutte med hele greia og i stedet tilby bokkjedens produkter utelukkende på iPad, Galaxy Tab og smarttelefon.

Kjøper bøker, ikke brett
Det er jo uansett et flertall som foretrekker å lese bøkene på slike enheter, noe et nærmest katastrofalt dårlig salg av Nook (ikke av Barnes & Nobles nettbøker) tyder på.

Men nå ser det altså ut til at interessen for å overta brettet er til stede der ute, og at Microsoft kan ha planer om å bli en konkurrent båe til Amazon og Apples digitale boksjapper.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse