Annonse


Microsoft vil betale 5,7 milliarder for denne

Som kjent bruker «alle» digitale lesehester i dag Amazons Kindle-lesebrett.

Mange om beinet
Men det finnes nok av konkurrenter der ute:
Kobo, Cybook, Sony Reader, Icarus og ikke minst den norske bokbransjens Touch.

Den argeste konkurrenten til Kindle i USA er likevel bokhandlerkjeden Barnes & Nobles Nook.

Lei av Amazon-dominans
Det er derfor kanskje ikke så overraskende at Microsoft, som for lengst har sett seg lei på at Amazon stikker av med brorparten av e-bokmarkedet, gjerne vil kjøpe denne når den først er til salgs.

Annonse


For det er den, og flere interessenter har allerede vært nevnt. Blant annet Sony, som skal ha vært villig til å punge ut med 850 millioner dollar (om lag 4,9 milliarder norske kroner) for nettbrettet.

Høyner mot Sony
Nå høyner imidlertid Microsoft til 1 million dollar – rundt 5,7 milliarder kroner etter dagens kurs.

Dette melder Techcrunch.com.

Microsoft vil selv ikke bekrefte at de har lagt inn bud. Heller ikke Barnes & Noble vil bekrefte at Microsoft er aktuell som kjøper.

Må reddes
Noe må uansett gjøres for å redde Nook.

For i februar oppsto det spekulasjoner om at Barnes & Noble rett og slett ville slutte med hele greia og i stedet tilby bokkjedens produkter utelukkende på iPad, Galaxy Tab og smarttelefon.

Kjøper bøker, ikke brett
Det er jo uansett et flertall som foretrekker å lese bøkene på slike enheter, noe et nærmest katastrofalt dårlig salg av Nook (ikke av Barnes & Nobles nettbøker) tyder på.

Men nå ser det altså ut til at interessen for å overta brettet er til stede der ute, og at Microsoft kan ha planer om å bli en konkurrent båe til Amazon og Apples digitale boksjapper.