London-politiet skal nå begynne å jage fildelere for alvor.

Annonse


Nå skal de jage fildelere

De fleste (ulovlige) fildelere holder på med sitt i ro og mak, og i den tro at politiet aldri vil begynne å interessere seg for det det driver med.

Får egen avdeling
Det kan de ikke lenger. I hvert fall ikke dersom de oppholder seg i Storbritannia.

For nå oppretter nemlig London-politiet en egen avdeling som skal jage de som laster ned film, musikk og spill uten å betale for seg.

Nye tiltak
Den nye avdelingen er opprettet i kjølvannet med nye tiltak mot ulovlig fildeling som den britiske handelsministeren Vince Cable nylig lanserte.

Annonse
Blant tiltakene er utstrakt samarbeid med London-politiet, som nå skal prioritere etterforskningen av brudd på opphavsretten.

Skal ta fildelere
Cable sier at dette konkret innebærer at politiet oppretter en egen krim-enhet som skal jobbe spesifikt med å ta fildelere.

Britiske myndigheter planlegger også en informasjonskampanje rettet mot unge.

Kampanjen tar sikte på å øke forståelsen for opphavsrett, samt å advare mot konsekvensene av å bryte loven ved å dele ulovlig.

Ulovlig å rippe til MP3
Storbritannia har ett av verdens hardeste regimer når det gjelder piratvirksomhet, trolig fordi landet i likhet med USA produserer en betydelig mengde musikk og film.

Landet har siden mai i år blokkert Pirate Bay, og det er i motsetning til i Norge forbud mot å kopiere musikk til eget bruk.

Dette skal det imidlertid åpnes for i en ny lovendring.

Det betyr i praksis at briter bryter loven når de for eksempel overfører sin CD-samling til en MP3-spiller.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse