Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Steve Ballmer og Microsoft sliter med å befeste sin posisjon som en sterk tredjespiller i det amerikanske mobil-markedet. På markedet er allerede iOS og Android veldig godt etablert. (Ill.: Gartner)

Ballmer langer ut mot iOS og Android

– Dyrt, kontrollert, farlig og vilt.

Under et intervju med LinkedIn-gründer Reid Hoffman sparte ikke Steve Ballmer på kruttet.

Sikter på iOS og Android

Han karakteriserte nemlig Android som «vilt og ukontrollert» og utsatt for drittvare. Om Apples iOS påstår han plattformen er «dyr og veldig kontrollert»

Microsofts strategi har hele tiden vært å plassere seg et sted midt i mellom, om de har klart å finne en gyllen middelvei kan sikkert diskuteres – uansett har ikke kundene strømmet til. En av grunnene er laber utviklerinteresse for det ellers flotte OSet.

– iPhone veldig dyrt i utlandet

Microsoft har selvsagt også en stor utfordring i å skulle kommunisere dette til potensielle kunder som allerede har lagt igjen større summer i enten iOS eller Android-universet.

Ballmer snakket også om hvor dyr en iPhone er i Russland (Ballmer peker blant annet på at iPhone kan koste så mye som 5700 kroner i utlandet). Samtidig innrømmer toppsjefen at det er en utfordring å lage kvalitets-håndsett som ikke er for dyre.

Hør intervjuet her:

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: android, ballmer, ios, Microsoft, windows phone