Samsung Omnia 7 med Windows Phone 7 (senere oppgradert til Windows Phone 7.5).

Annonse


– Alle får Windows Phone 8

Det hersker full forvirring vedrørende oppgraderings-mulighetene på de nåværende Windows Phone-mobilene.

Full forvirring

For mens både Neowin.net og Engadget mener å vite at alle nåværende WP 7-mobiler får oppgraderingen, så skal The Verge har vært i kontakt med en kilde som mener det stikk motsatte.

Det er en video lastet opp hos WMPowerUser som mange tror er bekreftelsen vi har ventet på. I klippet skal nemlig en portugisisk Microsoft-representant bekrefte at Windows Phone 8 (kodenavn: Apollo) vil kunne installeres på alle WP 7-mobiler.

– Også gamle mobiler får åttern

Representanten forklarer at også første generasjons-mobiler, som Samsung Omnia 7 (lansert i 2010), også for oppgraderingen.

Ikke for å være negative, men vi tviler, og setter mer tiltro til The Verges kilde (som de på står er troverdig), som påstår at ikke alle får Windows Phone 8-oppgraderingen, men at alle apps som finnes i Marketplace per i dag vil kjøre på Apollo.

Helt ny kjerne

Windows Phone 8 bygger tross alt Windows 8-kernelen, mens Windows Phone 7.0 og 7.5 bruker den aldrende Windows CE-kjernen. Denne krever langt dårligere maskinvare.

Om The Verge’ kilde har rett, betyr det at det ser dårlig ut for Windows Phone-flaggskipet Lumia 900 som kjører Mango (Windows Phone 7.5). Vi får se hva Microsoft har å si om saken.

Kilder:
Neowin
Engadget
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse