4s-14

Annonse


– Jobs likte ikke Siri

Det er ikke så rart at Apples Siri har et norskklingende navn, tjenesten er tross alt skapt av norskamerikaneren Dag Kittlaus, som solgte selskapet til Apple i 2010. I 2011 ble den personlige assistenten integrert med iPhone 4S.

Ikke populært
Det kommer nå frem at Steve Jobs aldri likte Siri-navnet, men klarte faktisk ikke å komme på noe bedre. Så det ble med Siri.

Dag Kittlaus fortalte historien på en konferanse i Chicago, og snakket om hvordan han ble oppringt av Steve Jobs (han trodde opprinnelig det var Apples visesjef Scott Forstall som ringte), som inviterte ham hjem. De tilbrakte tre timer hos Jobs, og snakket om fremtidsvisjoner. Jobs skal ha vært veldig fascinert av Siri-konseptet (minus navnet), og følte at tiden var inne for et slikt produkt.

Norsk hyllest
I følge Kittlaus kjempet han for Siri, nettopp på grunn av de norske røttene til navnet, og samtidig fordi det var lett å uttale og skrive (han ville også gjerne kalle sin datter Siri, men fikk en sønn i stedet). Og Jobs hadde som sagt ingen bedre forslag…

Kilde:
Network World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse