en+time+med+windows-fremtiden

Annonse


Slik blir Firefox i Windows 8

Mozilla satser aggressivt på Windows 8 og er allerede godt i gang.med en dedikert nettleser.

Firefox i Metro-drakt

At Mozilla skal lage en Metro-nettleser har vært kjent en stund, men nå har selskapet avslørt litt flere detaljer rundt selskapets avgjørelser den siste måneden.

Blant annet avsløres det hvordan nettleser vil fungere i Metro, berøringsgrensesnittet i Windows 8 som lever sammen med det tradisjonelle skrivebordet.

Metro og klassisk visning

For nettleseren vil som IE 10 fungere i Metro og på skrivebordet. «Til forskjell fra Metro-apps kan skrivebords-aktiverte Metro-apps kjøre utenfor Metro-sandboksen.

Det betyr at vi ikke bare kan bygge en nettleser, men kraftig nettleser som gir en like god opplevelse som den klassiske skrivebords-nettleseren.»

– En kraftig nettleser

«Apps med Metro-grensesnittet har tilgang til de fleste Win32 APIene og den helt nye WinRT APIet.

Dessverre får nettleserne kun tilgang til Metro-grensesnittet om den er standard nettleser så om Firefox ikke er definert som standard nettleser så kan du ikke bruke den med Metro», forklarer Firefox og presiserer at dette er Microsofts valg.

Vet ikke hvordan den blir

Prosjektet er gigantisk og selskapet har såvidt begynt. Det er derfor for tidlig i prosjektet å begynne å tenke grensesnitt og det er med andre ord derfor ingen skjermbilder tilgjengelige enda.

Og ikke minst er Firefox en direkte konkurrent til Microsofts egen IE 10, så noen stor støtte får neppe Mozilla fra Microsoft.

Kun beta i år

Dessuten har sistnevnte kommet Mozilla i forkjøpet med Metro IE 10 , en nettleser som kan testes i Windows 8 Consumer Preview.

Det er vanskelig å vite når nettleseren er ferdig, men det skjer definitivt ikke i år, selv om det på selskapets nettside står at det kommer en versjon 17. juli.

Mozilla påpeker at de neppe kommer lengre enn å bygge en ganske så ferdig beta-versjon i 2012.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse