john_sculley

Annonse


– Jeg sparket ikke Jobs, og Apple gjorde det bra

Det har lenge vært ansett som sannhet at det var John Sculley og Apple-styret i samarbeid som sparket Steve Jobs i 1985, både før og etter den offisielle Jobs-biografien ble lansert.

– Jeg sparket ikke Jobs

Men i et intervju med BBC mener Sculley at det er feil og at det ikke var han som sparket den svært innflytelsesrike Apple-gründeren.

Om boka sier han at den «fanget Jobs’ storhet» og at den oppklarte endel myter om han og Jobs, blant at det var han som skal ha sparket Jobs. Det er egentlig ikke sant, påstår han nå.

Han sier selv han ikke har lest biografien, men skal ha blitt fortalt av andre personer som har lest den at den oppklarer disse mytene.

Annonse


– Apple var lønnsomt

Sculley vil heller ikke ha det på seg at han drev Apple til ruin:

– Det var det mest lønnsomme dataselskapet i verden, ikke bare grunnet personlige datamaskiner. Apple var den mest solgte datamaskin. Så myten om at jeg sparket Steve er ikke sann, og myten om at jeg ødela Apple, det er heller ikke sant.

Jobs startet på nytt

Likevel anser alle som noen gang har vært fulgt selskapet, at når Jobs forsvant mistet selskapet sin sjel, satset på en rekke produkter som floppet, manglet en visjon og klarte ei heller å skille seg fra konkurrentene.

I tillegg var mange av produktene bare rett og slett dårlige noe som førte Apple svært nærme konkurs. Når Jobs tilbake til selskapet han stiftet gjorde han kort prosesss og tegnet opp et lite rutenett som forklarte hva selskapet skulle satse på, noe selskapet ser fruktene av nå.

Dette sa han tidligere

Dette sa Sculley i et intervju ITavisen.no refererte fra i juni 2010:

– Jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake og si «Hei, jeg vil at du skal komme hjem. Dette er fremdeles ditt selskap. Selv om han fremdeles ikke snakker med meg – og det forventer jeg heller ikke vil skje – så har jeg enorm respekt for ham.

Sculley sa den gang også at han angrer på at han ikke inviterte Jobs tilbake når Apple var svært nærme konkurs, rundt 90 dager for å være mer presis, så hvor bra Apple egentlig gjorde det under Sculley er det nok delte meninger om.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse