Endelig har Windows-laptopen blitt vakker. Acer Ultrabook S3 er en maskin man umiddelbart får lyst på.

Annonse


Dette er Acers nye ultralette

IFA/Berlin (ITavisen): Rundt 800 euro (ca. 6200 kroner) skal den billigste varianten koste. Den er 1,3 cm tynn og veier 1,4 kilo. Acers nye Ultrabook S3 er her i løpet av september.

Windows-svar på Air
Floskelen «Macbook Air-konkurrent» ligger snublende nær.

Men selv om vi her snakker om ultratynn og ultralett med fastminnedisk (SSD) og skinnende magnesiumchassis, er det fortsatt en PC med Windows.

Lynkjapp i starten
S3 har noen helt spesielle egenskaper som få bærbare maskiner kan matche. Den er oppe og går i løpet av ett og et halvt sekund, og er på nett to sekunder etter det.

Annonse


Med andre ord tar det bare tre og et halvt sekund fra du trykker på startknappen til du får sjekket statusen til vennene dine på Facebook.

Fra 6000 til 9000 kroner
Skjermen er på 13.3 tommer, og maskinen leveres både med i3, i5 og i7-prosessorer, alt etter hva du er villig til å betale. Om du vil ha den gjeveste modellen, må du ut med nærmere 9000 kroner.
Stor interesse for S3 på IFA-messen her i Berlin. (Foto: Tore Neset)
Batterilevetiden er oppgitt til sju timer ved bruk og 50 timer i dvale. Noe som jo kan sies å være en slags standard i dag.

Nytt kjølesystem
Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at Acer har konstruert et nytt kjølesystem som gjør at maskinen ikke blir varm på undersiden. Dette får de til ved å plassere både vifter og ventiler annerledes enn på normale laptoper.

Acer har ikke overraskende jobbet tett sammen med Intel for å lage S3. Og under lanseringen her på IFA-messen i Berlin fikk vi da også se et videobudskap fra Intels PC-kundesjef Mooly Eden, som ønsket lykke til med salget.

«Alle» kommer med slike
Vi vil tro at dette kan bli en verdig konkurrent til MacBook Air og alle de andre maskinene der ute som konkurrerer om å være tynnes og lettest uten å gå på akkurd med datakraften.

For Acer er på ingen måte alene, heller ikke i Windows-verdenen. Både Lenovo, Toshiba og andre kan vise tilsvarende modeller på messen.

Det er med andre ord ingen tvil om at de store PC-produsentene har skjønt at kundene ønsker seg lettere utstyr som varer lengre på en batterioppladning, holder seg kalde og som verken støyer eller tar opp mye plass i ryggsekken.

Når vi 4000 kroner?
Det mest spennende er hva som skjer med prisen. For med Acers S3 betaler du faktisk ikke stort mer for en ultratynn enn for en klumpete, tradisjonell bærbar PC av den gamle sorten.

Kanskje vi får se lettvekterne til 4000 kroner om ett år?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse