Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft har ikke engang 4 prosent av smartphone-markedet og da er WP 7 og Windows Mobile-tallene kombinert. (Ill.: Gartner)

Windows Phone 7 er en fiasko

Selv Windows Mobile selger bedre.

Microsoft sliter veldig med å overbevise folk om å kjøpe Windows Phone 7-telefoner.

Microsoft i hard motvind

Om det er telefonene, OSet, markedsføringen eller alle delene som er årsaken til problemet er usikkert, men det er ikke tvil om at MS kom for sent inn på markedet med sin omstart av mobil-satsingen.

Microsoft er nødt til å gi folk svært gode grunner til å prøve noe nytt nå som iOS, Android og RIM er svært godt etablert på smartphone-markedet.

Det er Gartner som nå har hentet inn salgstall for Windows Mobile, da Microsoft, ikke overraskende, har lite lyst til å opplyse om dette.

Elendige WP 7-tall

Det er ikke så rart å skjønne hvorfor vi ikke har fått noen pressemelding fra Microsoft for salgstallene er flaut dårlige.

Microsoft har solgt 3.6 millioner telefoner i første kvartal 2011. Da er Windows Mobile og Windows Phone 7 tallene kombinert. Ja, du leste riktig, det er snakk om begge plattformer og WP 7 var ikke engang den mestselgende.

Nokia og Microsoft – alt må klaffe

Kun 1.7 millioner av de 3.6 er WP 7-håndsett. Med andre ord: Gamle og hatede Windows Mobile solgte 1.9 millioner, altså 200 000 fler.

Det blir spennende å se om Nokia kan redde Microsofts WP 7-satsing. Det er den eneste redningen til det finske selskapet, og på lang sikt, kanskje også Microsofts.

Kilde:
Gartner

Microsoft har ikke engang 4 prosent av smartphone-markedet og da er WP 7 og Windows Mobile-tallene kombinert.
(Ill.: Gartner)
gartner
(Ill.: Gartner)

Stikkord: Microsoft, Mobil, windows phone 7, wp 7