– iOS5 til høsten

Forskere oppdaget en lokal datafil med informasjon de trodde gjaldt hvor iOS-enheten befant seg til enhver tid. Apple tilbakeviser dette i en pressemelding.

Det er vanlig for Apple å slippe nye, store versjoner av operativsystemet sitt for mobiler hver sommer. Sånn cirka samtidig med ny iPhone-modell.

I følge bloggen TechCrunch blir det imidlertid annerledes i år – iOS kommer mest sannsynlig først til høsten, mener deres kilder.

Nettsky i sentrum
Den nye versjonen vil bringe mye nytt og spennende, sier kildene. Det blir en overhaling av systemet, og det vil fokusere på tjenester i nettskyen. Blant annet en musikktjeneste. Det er også snakk om en ny lokasjonstjeneste som hjelper med å finne venner og familiemedlemmer.

Annonse

Blant grunnene til høstlansering er denne musikktjenesten, da denne vil være i fokus under Apples høstkonferanse der nye iPod-modeller presenteres. Og dessuten sies det at ny iPad-modell skal lanseres på rundt samme tidspunkt.

Mer info i sommer?
Apple skal vise frem deler av iOS 5 på WWDC i sommer, og visse deler av nettsky-tjenestene skal også bakes inn i OS X Lion. Som fremdeles er i rute.

Vi får se om dette stemmer, men hvis nyhetene er såpass betydningsfulle er det kanskje verdt å vente på.

Kilde:
TechCrunch

Annonse
Annonse