Denne knappen er egentlig litt misvisende. For jobben utføres av faktiske mennesker, som skal ha klekkelig betalt for å slette all informasjon om deg fra nettet.

Annonse


Sletter alt om deg fra nettet

Husker du den festen der du klokka tre om natta lot deg avfotografere med flaska i hånda, trusa på hodet og det ene beinet i ei bøtte med spy?

Selvsagt havnet bildet på nettet. Og det ser ille ut når du fem år etter stiller i findressen for å søke jobb i et firma og bare vet at sjefen har googlet deg på forhånd.

Fjerner alt om deg
Nå kan du endelig få gjort noe med det. Den amerikanske selskapet Abine tilbyr via tjenesten DeleteMe å finne og fjerne alle de pinlige bildene av deg som ligger på nettet.

Og ikke nok med det: De hevder også at de kan hjelpe deg med å fjerne alle de pinlige kommentarene du har postet på forumet i fylla. De kan til og med finne og slette eldgamle kontoer du ikke ante du hadde, på sosiale nettverk som for lengst er døde og begravet.

Annonse


Sånn bare for å være helt sikker…

Utføres av virkelige folk
Tjenesten er helt manuell. Det vil si at den utføres av virkelige mennesker som bruker tid og kunnskaper på å fjerne ditt tidligere, digitale liv fullstendig og effektivt.

Da sier det seg selv at det koster penger. Det koster 10 dollar (om lag 60 norske kroner) å få fjernet en konto. Har du flere kontoer som skal slettes, kan du bestille en pakkeløsning for 50 dollar (om lag 298 kroner).

Dyr fornøyelse
Søkeresultater fra Google og andre søkemotorer koster mye mer, på grunn av at man må søke om å få tatt det vekk. Dette koster hele 50 dollar pr. fjernet søkeresultat.

Med andre ord kan sletteoperasjonen fort bli en dyr fornøyelse om du skal ha med deg alt.

Pengene tilbake
Likevel. Er du ikke fornøyd etter å ha tømt lommeboka for å få tilbake privatlivet ditt, kan du be om pengene tilbake, lover selskapet. De sier at de ikke gir seg før alt er borte og du er 100 prosent tilfreds med resultatet.

Tjenesten kan minne noe om vårt hjemlige slettmeg.no, som drives av Datatilsynet. Men slettmeg.no gir bare råd og veiledningen,og utfører ikke slettingen på vegne av deg.

Det er uklart om DeleteMe, som holder til i universitetsbyen Cambridge, Masachusetts, tar i mot norske oppdrag. Men det står ingenting på nettsiden deres om at de bare betjener amerikanere.

Kilder:
Good Business
Fastcompany.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse