Acers Ferrari-laptop er velkjent for PC-snobben. Nå kommer netbook-utgaven.

Annonse


Ny Ferrari fra Acer

Acers Ferrari-laptop er velkjent for PC-snobben. Nå kommer netbook-utgaven.
(Ill.: Foto: trustedreviews.com)
Alle IT-sjefer med respekt for seg selv hadde på midten av 2000-tallet en skinnende rød Acer Ferrari bærbar PC.

Stiller luksus-sulten

Seinere overtok nok MacBook Air rollen som imponator-laptop. På tross av at Acers arge konkurrent Asus i mellomtiden gjorde et hederlig forsøk med en Lamborghini-laptop.

Nå prøver Acer seg igjen – denne gangen med en mini-utgave. Trolig er hensikten å utnytte det stadig voksende markedet for små, lette PC-er som fyller tomrommet mellom en avansert mobiltelefon og en fullblods bærbar PC.

Dyr som en vanlig laptop

Prisen er 499 euro – om lag 4332 norske kroner. Det betyr trolig at maskinen passerer det magiske 5000-merket i Norge, noe som prismessig gjør den langt dyrere enn gjennomsnittlige mini-laptoper av denne typen.

Annonse
Til Acerens fordel teller det likevel at mini-Ferrarien er langt bedre spesifisert enn tilsvarende maskiner – ikke minst standardutgaven fra Acer selv – Aspire One.

En 751 med rødt deksel?

Farrari One (eller «F1», som den allerede blir kalt av fansen) har en 1,2Ghz AMD Athlon X2 L310 prosessor om bord, i tillegg til et ATI Radeon 3200 skjermkort med mulighet til 1080p HD-bilde på ekstern skjerm.

For øvrig er spesifikasjonene de samme som på Aspire One 751.

Vi snakker med andre ord 11,6 tommers skjerm, Dolby Digital 5.1-lydkort, 2GB RAM og en 2,5 tommers disk som kan fås både i 320 og 500GB-utgave.

Kilde;
trustedreviews.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse