Mange Vista-brukere har gått tilbake til XP. Nå trenger de ikke lenger det - i hvert fall ikke om de har en snill IT-sjef...

Annonse


XP får leve enda lenger

Microsoft sliter med å få folk til å installere Windows Vista. Samtidig nekter forgjengeren XP å dø.

Årsaken er mest av alt de super-populære mini-laptopene av typen Asus EEE og Acer One.

Disse maskinene klarer ikke å kjøre Vista, på grunn av små prosessorer, lite minne og i noen tilfeller SSD-disker på noen få Gigabyte.

Dermed har produsentene valget mellom en Linux-variant eller XP. I mange tilfeller velger de XP, på grunn av den gode støtten for annet utstyr som kan kobles til USB-porten.

Annonse


Microsoft har for lengst skjønt at det er et stort marked her, og har allerede to ganger tidligere forlenget XPs levetid. Først ble «dødsdagen» satt til 30. juni 2008, men den har jo for lengst passert. Microsoft satte dermed ny dato – 31. januar 2009.

Men også denne datoen ga for knapp tid til PC-produsenter som prøver å møte den enorme etterspørselen etter små, lette maskiner.

Dermed er den nye datoen skjøvet nesten et helt år fra den første datoen. Nå kan XP leveres fram til 30. mai 2009.

Men dette gjelder bare produsentene som skal forhåndsinstallere operativsystem på pallevis av maskiner. Forhandlere av enkeltmaskiner kan bestille XP til maskiner uten OS i inntil ett år etter at Windows Vista-avløseren Windows 7 har kommet på privatmarkedet.

I følge ZDNet.com kan dermed forhandlere regne med å kunne skaffe Windows XP helt fram til sommeren 2010. De antyder 30. juni 2010 som den endelige avlivningsdatoen.

Annonse