Det alternative albumcoveret til «Virgin Killers» er litt snillere enn orginalen...

Annonse


Angrer på Wikipedia-sensur

På mandag skrev vi om hvordan seks britiske internettleverandører hadde blokkert tilgangen til en Wikipedia-artikkel om tungrockbandet The Scorpions sitt album «Virgin Killers».

Nå har de angret seg, og artikkelen er tilgjengelig igjen for britiske nettsurfere.

Hadde møte med Wikimedia
Den britiske vaktbikje-foreningen IWF kan nå bekrefte at de har valgt å fjerne blokkeringen etter et møte med Wikipedia-selskapet Wikimedia.

En av hovedårsakene til at IWF angret seg skal være den usedvanlig store spredningen av albumcoveret som allerede er et faktum på nettet. Store nettsteder som for eksempel Amazon.com viser allerede bildet, og skulle man være interessert i å finne bildet er det en enkel affære.

Annonse


Motsatt effekt
Interessegruppen melder også at ved å prøve å dempe interessen for bildet ved å sensurere Wikipedia-artikkelen, gjorde de egentlig det motsatte.

Plutselig ville alle se bildet, og IWF kunne ikke gjøre mye for å stoppe det.

– Lær av denne hendelsen
Wikimedia applauderer nå IWF for å ha reagert så raskt som de gjorde, men peker også på at det er viktig at slike organisasjoner er både ansvarlige og gjennomsiktige i sitt arbeid.

Selv om de hadde gode intensjoner i dette tilfellet ved å bannlyse innhold de mente var ulovlig, hadde det store følger. Wikimedia oppfordrer lignende organisasjoner i resten av verden til å lære av denne hendelsen.

Kilde:
Cnet

Annonse