Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Her ser man hvordan Golden Gate Bridge ser ut fra bakken. Man rotere kameraet rundt 360 grader, og zoome inn der du vil. (Ill.: Google Maps)

Google får kritikk

Deres nye tjeneste ”Street View” har avslørt mange kinky situasjoner.

Googles tjenester øker stadig i popularitet. Sist ut i den lange rekken av oppdateringer lanserte de tjensten «Street View» forrige uke. Tjenesten gir deg muligheten til å se på et par utvalgte steder i USA ikke bare fra en satellitt, men nå også fra bakken. En veldig morsom idé, men nå møter de kritikk for å ha tatt bilde av mennesker i uheldige situasjoner.

Skaper store diskusjoner

I USA er det lov å ta bilder på offentlige plasser, så Google har fortsatt ikke brutt noen lover. Allikevel får de sterk kritikk for å avbilde mennesker som er helt uvitne over deres nærvær. I flere tilfeller har bildene vært mildt sagt uheldige.

Blant annet kan man se flere mennesker gå inn pornografibutikker, en mann som klatrer over et sikkerhetsgjerde, par som blir intime på en buss, flere menn som urinerer og en gammel uteligger med sin hund (som etter ryktene skal ha omkommet i tidsperioden mellom bildet ble tatt og da det ble lastet opp).

Konkurranse for beste bilde

Teknologibladet Wired har virkelig falt for konseptet, og har lansert en konkurranse hvor innsenderne skal komme med sine forslag til det morsomste Street View-bildet.

Alle er imidlertid ikke like fornøyde med bildene. Flere har sendt inn klager, og Google lover å enten slette bilder som blir klaget på, eller bytte de ut med et annet.
– Det Google gjør er ikke ulovlig, men uansvarlig, sier Rebecca Jeschke fra Electronic Frontier Foundation (EFF).

Se Street View av Golden Gate Bridge her, eller få en innføring av hvordan det fungerer her.

Kilde:

Yahoo News

Stikkord: Google