NYHETER: Nokias Satu Ehrnrooth viser fram selskapets nyheter.

Annonse


Superslankt fra Nokia

LAS VEGAS(ITavisen): Nokia slapp i går tre nye mobiltelefoner i forbindelse med CES-messen i Las Vegas. Vi har snakket med Satu Ehrnrooth, sjef for utviklingen av kameradelen i Nokias N-serie-mobiler.

Bærbar chattemaskin

Det vil si; Nokia foretrekker at vi ikke kaller dem mobiler, men Multimedia Computers. En av nylanseringene er sågar ikke engang en mobiltelefon, men en internett-tablett for den nettavhengige.

Internett-tableten Nokia N800 er en videreutvikling av N770. Den er Linux-basert og støtter Google Talk. Den støtter blant annet WiFi og Bluetooth, og har et lite uttrekkbart webkamera for den som vil ha videosamtaler.

Se flere bilder av Nokias nye telefoner her!

Annonse


Videoblogging fra mobilen

Nokia N93i er en ny versjon av den prisbelønte videotelefonen N93. Ved hjelp av et slankere og mer feminint design (utsiden kan blant annet brukes som sminkespeil), satser Nokia på å tiltrekke seg de motebevisste trendsetterne. Telefonen har også støtte for direkte videoblogging i samarbeid med nettsteder som VOX.com.

Nokia ser for seg at folk i større og større grad vil bruke mobilen til produksjon og opplasting av blant annet web 2.0-innhold. Ehrnrooth bekrefter at Nokia også ser for seg en framtid som innholdsleverandør til mobilbrukere i tillegg til å produsere maskinvaren.

Tynn multimediemobil

Med superslanke N76 satser Nokia også på å nå ut til de designbevisste som samtidig vil ha det siste av teknologi. Med sine superslanke 13.7 mm ligner Nokia N76 til forveksling på Motorola Razr. Imidlertid har Nokia klart å få plass til blant annet et to megapiksel kamera, minnekort og MP3-spiller. I tillegg medfølger programvare som skal gjøre det enkelt å sortere og behandle bilder.

Ehrnrooth ser for seg at vi vil bruke mobilen mer og mer til våre daglige mediebehov. Hun peker på at land som Kina og India opplever en revolusjon på mobilfronten. Folk som aldri har tatt i en PC, får sitt første møte med internett via mobilen.

Se flere bilder av Nokias nye telefoner her!

Vil ha større og bedre kameraer

Derfor mener Ehrnrooth at det er bare er størrelse og pris som begrenser hva man egentlig kan putte inn i en mobiltelefon. Bare for noen år siden trodde ingen det var mulig å få et 3.2 megapiksel digitalkamera inn i en mobiltelefon. I dag kaller Nokia seg verdens største digitalkameraprodusent, med 140 millioner solgte enheter i 2006.

På kamerafronten forsikrer Ehrnrooth om at man stadig jobber med å forbedre kvalitet og oppløsning på mobilkameraene. Dette innebærer blant annet at man ønsker å fortsette samarbeidet med Carl Zeiss optikk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse