Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FARLIGE ORD: Siste posting fra «Ayyoub» kom lørdag 18. november. Bloggen er hostet på blogspot og er fortsatt tilgjengelig.

Egyptisk blogger arrestert

Det er slett ikke bare Kina som vil bestemme hvordan folket bruker nettet.

Ytringsfriheten står svakt i Egypt, noe som gjør det tøft å være blogger. Søndag ble bloggeren Rami Siyam, som blogger under navnet «Ayyoub», arrestert i Kairo sammen med tre andre bloggvenner. De tre kameratene ble løslatt samme kveld, men Ayyoub sitter tirsdag fortsatt i politets varetekt, skriver arabist.net.

Politi og påtalemyndighet har ifølge BBC ikke oppgitt noen forklaring på pågripelsen.

Menneskerettighetsgrupper beskylder Egypt for å underminere ytringsfriheten i landet. De siste månedene er flere bloggere pågrepet. Bloggeren Muhammad Sharqawi, som Siyam var på besøk hos den kvelden han ble pågrepet, satt flere uker i varetekt tidligere i år.

De siste ukene har bloggere i Egypt avslørt det de mener er seksuell trakassering av kvinner i Kairo på kveldstid. Dette har skjedd i påsyn av politiet, uten politiet har grepet inn.

Ifølge Amnesty skal bloggene også ha inneholdt kritikk av islam og den religiøse organisasjonen al-Azhar.

Egyptiske myndigheter hevder at bloggene forstyrrer «den offentlige ro og orden», oppfordrer til religiøst hat og fornærmer presidenten.

Stikkord: itavisen