FARLIGE ORD: Siste posting fra «Ayyoub» kom lørdag 18. november. Bloggen er hostet på blogspot og er fortsatt tilgjengelig.

Annonse


Egyptisk blogger arrestert

Ytringsfriheten står svakt i Egypt, noe som gjør det tøft å være blogger. Søndag ble bloggeren Rami Siyam, som blogger under navnet «Ayyoub», arrestert i Kairo sammen med tre andre bloggvenner. De tre kameratene ble løslatt samme kveld, men Ayyoub sitter tirsdag fortsatt i politets varetekt, skriver arabist.net.

Politi og påtalemyndighet har ifølge BBC ikke oppgitt noen forklaring på pågripelsen.

Menneskerettighetsgrupper beskylder Egypt for å underminere ytringsfriheten i landet. De siste månedene er flere bloggere pågrepet. Bloggeren Muhammad Sharqawi, som Siyam var på besøk hos den kvelden han ble pågrepet, satt flere uker i varetekt tidligere i år.

De siste ukene har bloggere i Egypt avslørt det de mener er seksuell trakassering av kvinner i Kairo på kveldstid. Dette har skjedd i påsyn av politiet, uten politiet har grepet inn.

Annonse


Ifølge Amnesty skal bloggene også ha inneholdt kritikk av islam og den religiøse organisasjonen al-Azhar.

Egyptiske myndigheter hevder at bloggene forstyrrer «den offentlige ro og orden», oppfordrer til religiøst hat og fornærmer presidenten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse