Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ATOM-FARE: Amerikanerne ble presset til å stenge sitt nettsted om Saddams atom-planer. (Ill.: wagingpeace.org)

Nettsted røpet atomhemmeligheter

USA stenger nettsidene om Saddam Husseins angivelige atomvåpenprogram. Årsaken er skarpe reaksjoner fra det internasjonale atomenergibyrået IAEA.

I mars i år opprettet den amerikanske regjeringen et nettsted som skulle vise at Saddam Hussein hadde planer om å bygge atomvåpen.

Skarp reaksjon fra IAEA

På nettstedet lå det masser av dokumenter som i detalj fortalte hvordan atombomber er skrudd sammen. Disse dokumentene skal angivelig ha blitt beslaglagt under invasjonen og den seinere okkupasjonen i Irak.

Nå har imidlertid amerikanske forsvarsmyndigheter fått kalde føtter. Noen av dokumentene er såpass detaljerte og instruktive at de kan brukes av terrorister og fiendtlige land til å bygge atomvåpen, mener det internasjonale atomenergibyrået IAEA.

Propandaprosjekt?

Byråets tekniske ekspertise skal ha vært sjokkert over innholdet på siden og USAs topp-politikere skal ha fått svært klar beskjed om å fjerne det.

Der valgte amerikanske myndigheter å stenge nettstedet, som av motstandere av Irak-krigen ble regnet som et rent propagandaprosjekt.

Hensikten skal i følge kritikerne ha vært å bortforklare det faktum at ingen av Saddam Husseins angivelige masseødeleggelsesvåpen ble funnet verken før eller etter invasjonen i Irak.

New York Times (krever innlogging)

Stikkord: internett