Hopp til navigasjon Hopp til innhold
log_gullstikka

Gullstikka jobber med NRK

Norsk spillbransjes prisutdeling går igjen av stabelen etter nyttår. Nå med NRK som beste venn.

Gullstikka er et fabelaktig initiativ, men har slitt med både format, inntekter og profilering. Nå skal det forhåpentligvis bli slutt på det.

Neste års utdeling, som vil ta for seg spillene som har kommet ut i 2006, vil for første gang presenteres i samarbeid med statskanalen NRK. Det er hyggelige nyheter, etter et noe mislykket samarbeid med VG i fjor.

Debatten siden den tid har handlet om hvorvidt Gullstikka skal fortsette å være en intern samling for den norske spillbransjen, eller gjøres tilgjengelig og relevant for folk flest.

Stikka for folket

Det er all grunn til å tro at Gullstikka nå blir i en eller annen form vist på NRK, uten at noen detaljer er kommet ut foreløpig. Uansett håper vi at showet holder høy nok standard, og kanskje byr på litt mer glamour enn de tidlligere fire utdelingene, som først og fremst fungerte som interne treff for bransjen (riktignok utrolig trivelige).

Etter at TV2 trakk seg fra å vise Spillmagasinet, kan det virke som om NRK har fått øyene opp for spillbransjen. Slikt er alltid hyggelig. Undertegnede selv har jobbet med Gullstikka i fire år, og vi gleder oss til å se hvordan den kommende utdelingen blir. Vi følger med, og kommer tilbake med mer informasjon.