Annonse


Svenskene får snakke i mobil på flyet

– På samme vis som man i dag sier i fra når man får ta av seg sikkerhetsbeltene, skal man si fra når det er ok å slå på mobiltelefonen, sier Urban Landmark hos PTS til aftonbladet.se

Det er på innenriksflygninger at mulighetene for mobilsnakk åpnes. Telenor er den første operatøren i Sverige som får tillatelse til å tilby mobilbruk i lufta, og Sverige er også ett av de første landene i Europa som gir en slik tillatelse.

Via satelitt

Systemet som Telenor selv har utviklet i samarbeid med amerikanske ARINC innebærer at en sender blir plassert i kabinen til flyet.

Signalene sluses gjennom denne senderen og videre til en satellitt før de når bakken.

Annonse


– Irriterende

Ikke alle er lite begeistret over den nye tillatelsen. Den svenska avisen Aftonbladets mobilekspert, Peter Petterson, mener at “lydnivået kommer til å bli grusomt”. Han har allerede erfart mobilsnakk på amerikanske innenriksflygninger.

– Det er utrolig irriterende å høre på folk som skriker i mobilene for å overgå flybråket, og som kan prate non stop fra start til landing, sier han til aftonbladet.se

Petterson kan i hvert fall nyte mobilfrie fly en liten stund til. Det nye systemet må nemlig gjennom godkjenning hos luftfartsmyndighetene før det kan tas i bruk.

Kilder:
Post och Telestyrelsen
Aftonbladet.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse