Annonse


Slik blokkerer du fotball-VM

Å sette seg foran TVen midt i arbeidstida er ikke alltid akseptert oppførsel – selv ikke på arbeidsplasser i det ekstremt forball-interesserte Storbritannia.

1,3 millioner seere

BBC har derfor sikret seg rettighetene til å sende alle kampene på nettet, slik at folk som er på jobb ikke trenger å gå fra pult og PCen.

I følge nettmålingsinstituttet Nielsen/NetRatings benyttet mer enn 1,3 millioner tjenesten fra den åpnet fredag i forrige uke og fram til i går. Høydepunktet var kampen da England slo Paraguay på søndag, på tross av at det ikke var en arbeidsdag.

Legger ut blokkerings-info

TV-overføringene er stengt for alle som ikke betaler britisk TV-lisens. Man logger seg inn med lisensnummer og en PIN-kode man har fått i posten. I tillegg må man ha britisk IP-adresse. Opptak med høydepunkter er imidlertid tillatt for alle.

Annonse


BBC innser nå at de kan erte på seg arbeidsgivere som helst ser at deres ansatte jobber framfor å se på fotball. Derfor har de nå lagt ut informasjon som forteller IT-sjefen hvordan den direkte streamingen kan stoppes internt i bedriften.

I tillegg til å være til hinder for arbeidet, anser mange det også som et problem at sendingene legger beslag på bedriftens båndbredde.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse