Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Følger gjengmedlemmer med GPS

Et fengsel i California har nå begynt å ta i bruk fotlenker med GPS-teknologi for å følge gjengmedlemmer som har sittet inne.

Kriminelle
Tre gjengmedlemmer ble denne uken prøveløslatt fra fengselet i byen San Bernardino, California. De fikk samtidig den tvilsomme æren av å ta del i et prøveprosjekt der de blant annet følges med GPS-teknologi.

En avtale mellom byen San Bernardino og fengselsvesenet har nemlig ført til at høyrisiko kriminelle kan bli prøveløslatt dersom de hele tiden benytter en fotlenke med GPS-teknologi.

Vil overvåkes

De tre aktuelle gjengmedlemmene vil kunne sees på kart som prikker i bevegelse. Dersom de er i uautoriserte områder eller de prøver å fjerne fotlenkene vil det automatisk sendes et varsel til en basestasjon som overvåkes.

Dette er ikke første forsøk med GPS og kriminelle i California. Seks kommuner i California begynte i fjor å bruke GPS til å overvåke dømte sexmisbrukere. Flere av disse er arrestert for brudd på løslatelsesvilkårene etter at GPS-modulen har vist dem i områder de ikke har tillatelse til å være.

Kilde:
CNET News.com

Stikkord: Maskinvare