PSP

Annonse


Flere hotte PSP-spill

PSP

Terningkast 6

Lumines

Enhver bærbar konsoll trenger et skikkelig puzzlespill. Nintendo DS har sine Zoo Keeper og Polarium, men ingenting kan måle seg med Lumines, er spill som er sjokkerende enkelt og farlig avhengigsskapende.

Lumines ligner faktisk ganske mye på den uslåelige klassikeren Tetris. Det handler om å bruke fallende blokker til å utslette hverandre, og det krever raske instinkter og kreativ tenkning.

Annonse


Altså, spillet består av én skjerm, og det faller firkantede blokker fra toppen av denne. Hver blokk består av fire firkanter, i to forskjellige farger. Poenget er å snu blokkene slik at fargene matcher andre blokker ved siden av. En strek passerer skjermen med jevne mellomrom, og når det flytter seg over matchende blokker, forsvinner de – og du får poeng. Noen ganger inneholder firkantene en juvel, og hvis denne kommer i kontakt med tilsvarende farger, forsvinner det en hel masse firkanter.

Lumines screenshot

Så det hele handler bare om å sette blokkene sammen og passe på at fargene treffer hverandre. Du kan også spille en flerspillermodus der målet er å dytte motstanderen ut av feltet hans. I tillegg finnes det noen tidsbegrensede varianter og en modus der du skal bygge figurer med blokkene.

Det smarte med spillet er at den visuelle stilen og den elektroniske musikken som akkompagnerer deg endres etter hvert som du kommer videre. De såkalte ”skins”, altså bakgrunnene for de forskjellige brettene, låses opp og du kan selv velge å spille med disse senere.

Det er strengt tatt ikke stort mer å si om Lumines – det er rett og slett et fantastisk vanedannende puzzlespill som vi nesten ikke klarer å legge fra oss. Den ukompliserte stilen gjør at man blir hektet i løpet av de første sekundene, og det har en tiltrekningskraft spesielt for mindre erfarne spillelskere.

Lumines er i våre øyne et helt obligatorisk kjøp for alle PSP-eiere.

Terningkast 4

Need for Speed Underground: Rivals

Her har vi nok en port av et kjent og kjært konsollspill, selv om det er mange forandringer i forhold til Need for Speed Underground 2, som Rivals er basert på. Borte er det åpne systemet der du kjører rundt hele byen og leter etter løp. I Rivals går man direkte til diverse løpsvarianter som vanlig kappkjøring, drift, drag og noen andre alternativer. I hver modus kan du vinne medaljer, og du tjener tilsvarende med penger.

Pengene brukes selvsagt til å oppgradere bilen, og valgmulighetene er forbløffende store (selv om de ikke kan måle seg med den stasjonære versjonen av spillet). Du kan oppgradere utseendet – maling, felger, lys og vinduer kan fikses på. I tillegg kan naturligvis utføre avanserte oppgraderinger til motoren, for å skvise ut maksimalt med kraft.Problemet er at det ofte ikke er spesielt godt forklart hvor mye nytte de nye delene faktisk gjør for bilen din.

Need for Speed Rivals screenshot

Men utvalget er stort, og det er på dette området spillet skinner sterkest, da det ikke finnes noe tilsvarende på PSP per i dag.Men når det gjelder selve kjøringen, er resultatet middels. Bilene føles ofte litt seige, og den analoge stikken formidler styringen enten for raskt eller for sakte. Her trengs det en del trening til før det faktisk sitter.

Tradisjonen tro foregår spillet om natten, blant urbane landskap fylt med neonlys og reklameskilt. Grafikken er flott, det er ingen tvil om det.

Det finnes bedre bilspill på PSP – Ridge Racer er vår klare favoritt fremfor Need for Speed. Men hvis du veldig gjerne vil modifisere og tulle rundt med bilen din, er Rivals ideelt.

Terningkast 5

Everybody’s Golf

For en golffantast må jeg si jeg rives mellom ønsket om å rive dette fantasirike spillet i stykker for eller å trykke det til mitt bryst for å ha gjort meg avhengig. For dette er ikke det relativt realistiske Tiger Woods PGA Tour, men derimot en glossy japansk karikatur av et golfspill.

Dette betyr ikke minst kul anime-aktig grafikk, slik bare japanere kan lage det. Animasjonen er bra nok, uten at vi kan si den imponerer stor, men det er liksom ikke så viktig i dette spillet.

For det som er viktig er at det er utrolig morsomt. Et spill som er perfekt for en halvtime i ny og ne. Som de fleste spill om dagen har nemlig Everybody’s Golf muligheten til å la deg bygge opp figuren din til nye høyder, med bedre utstyr og økte evner. Dette gjør da også at man kan ha det gøy med dette spillet i lang tid.

Everybody's Golf screenshot

Vi anbefaler derfor Everybody’s Golf på det sterkeste, selv for de som ikke er spesielt glad i golf. Det er lett å komme inn i og gir en grei stigende vanskelighetsgrad som gjør at man hele tiden vil spille litt til. Virkelig et spill å satse på, i hvert fall frem til neste Tiger Woods dukker opp på PSP.

Som dere skjønner har jeg til slutt falt ned på avgjørelsen om å trykke dette til mitt bryst. Et allsidig og morsomt golfspill. Hvem sier at alt må være så realistisk innimellom.

Terningkast 4

World Tour Soccer: Challenge Edition

Alle konsoller med respekt for seg selv må ha et skikkelig fotballspill, så også PlayStation Portable. Eneste alibi hittil er imidlertid World Tour Soccer: Challenge Edition, uten at det er noe større problem.

For World Tour Soccer er overraskende bra. Grafisk sett er det nydelig, men det er jo sjelden noen fare med PSP-spill, siden alle stort sett ser bra ut på den flotte skjermen. Animasjonene er meget behagelige å se på og gjør sitt til at man har det gøy med dette spillet.

Det største komplementet man vel kan gi til World Tour Soccer: Challenge Edition er at man fort glemmer at det er en PSP man sitter med. For dette er nesten så bra at det minner om både PS2- og Xbox-spill. Selv om det er svakheter med dette spillet også, som svak dømming og til tider svak AI.

World Tour Soccer PSP screenshot

Allikevel har man en rekke spillmodus som gjør at det er mer enn nok å gjøre for de som trykker fotballen til sitt hjerte. Ikke minst Challenge-moduset er ganske spennende. Her får man poeng for ting man gjør riktig og med for få poeng går man fort på en smell.

World Tour Soccers største problem er vel faktisk at det ikke er et FIFA-spill fra EA, noe som mange nok kunne ønsket seg ved lansering. Men det er viktig å huske at dette spillet er en meget god utfordrer og mer enn nok å glede seg over mens man venter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse