Nytt stunt fra DVD-Jon

Jon Johansen vant rettssaken som Økokrim kjørte mot ham i to runder. Siden har det vært stille rundt ham i rettssalene.

Gir seg ikke

Mannen som ble verdenskjent fordi han bidro til å knekke kopisikringen på DVD-plater har flere ganger seinere stukket kjepper i hjulene til film- og platebransjen.

Sist knekte han Microsofts kode, slik at Windows Media 9-filer kunne spilles av på Linux. Og før det Apples Airport Express-koder.

Annonse

iTunes-låter uten iTunes

Apple var heller ikke glade da han lagde programmet PlayFair (en vri på FairPlay, Apples kopisikring), som gjør at iTunes-låtene kan overføres til andre formater og dermed spilles av i andre programmer enn iTunes.

Nå tar han steget videre. Han har nå knekket den såkalte ITMS-koden som følger med iTunes-låtene når du kjøper dem.

http://fuware.nanocrew.net/pymusique/Ved hjelp av programmet PyMusique kan man faktisk kjøpe låtene fra iTunes Music Store uten å få med DRM-koden på kjøpet.

Jon Johansen forklarer programmet slik, via en e-post til nettstedet Corante.com:

PyMusique er et grensesnitt for iTunes Music Store som der du kan lytte til sangene på forhånd, opprette en konto og kjøpe dem. Det er ganske interessant ut fra et DMCA/EUCD-perspektiv (opphavsrettslovene i USA og EU, red.anm.). iTunes Music Store selger faktisk sanger uten DRM. Mens iTunes legger til DRM på det du kjøper, gjør PyMusique det ikke. En annen forskjell er at du slipper å undertegne eller krysse av på noe som reduserer rettighetene dine.

Reaksjoner ventes

Apple har så langt ikke kommentert programmet. Men reaksjonene vil neppe la vente på seg særlig lenge.

PyMusique finner du på Jon Johansens nettsted Nanocrew.net.

Annonse
Annonse