Her er PC-en du tar med i krigen

Foto: Per Ervland

Foto: Per ErvlandCeBIT/Hannover (ITavisen.no):For Beltronic har laget en PC som minner mer om en RF-radio du får utlevert av sambandsoffiseren i forsvaret enn noe du skriver dokumenter eller ser film på hjemme i stua. På CeBIT var PC-en plassert i et miljø som minnet veldig om regnskogen.

Fullstendig PC

PC-en MIL-Rechner IP65, som er laget for en IP-grad på 65, kan utstyres med Intel-prosessorer fra 700 MHz (Pentium III) til 1,4 GHz (Pentium M). Den kommer også med serieport, LAN-port og USB-port.

Skjermen er på 12,1 tommer og skal være meget lesbar i sterkt sollys. I tillegg har den innebygd UPS, som gir 30-40 minutter backuptid ved behov. Som man kan se på bildene fungerer den helt fint selv med vann rennende over, under og ved siden.

Annonse

Flere andre utstillere på CeBIT viste også frem lignende typer PC-er og PDA-er, som var godt kapslet inn i vanntett materiale. De fleste var også godt beskyttet mot støt og fall. Tydeligvis er dette et nytt og veldig interessant marked for PC-produsentene.

Kaffesøl er iallefall ikke noe problem.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse
Annonse