Vil respektere patent-nei

domene .eu

domene .euTidligere i vinter forkastet EU-parlamentet forslaget om ny patentlov for den europeiske unionen.

Mange mente at EU-kommisjonen, som er EUs utøvende organ, ville overse dette. Og signalene var sterke på at så kunne komme til å skje.

En runde til

Men nå har pipen fått en annen lyd. McCreevy, som stadig må tåle beskyldninger om at han fortsatt er lojal mot sin tidligere arbeidsgiver Microsoft, lover nå at loven blir skrinlagt for godt om EU-parlamentet skulle si nei en gang til.

Annonse

Loven er sterkt omstridt. mange mener den vil knuse all europeisk konkurranse til den USA-dominerte IT-industrien. Protestene har særlig vært harde fra åpen kildekode-miljøet, som frykter at konsepter, ideer og forretningsmodeller vil bli patentert på en slik måte av uavhengige selskaper ikke slipper inn.

Microsoft-lov?

Mens de store amerikanske IT-selskapene med Microsoft i spissen mener at loven er helt nødvendig for å sikre deres interesser.

Det er Polen som har blokkert forslaget i parlamentet, indirekte støttet av Danmark. I dansk presse har det figurert historier om at Bill Gates skulle ha truet Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen til å si ja til loven.

Dette har senere blitt avkreftet både av Rasmussen og Gates.

Kilde:
BBC

Annonse
Annonse