Internet Explorer 6.0

Annonse


Internet Explorer taper

Internet Explorer 6.0For første gang siden Microsoft knuste Netscape i kampen om nettlesermarkedet på 90-tallet, har grepet om markedet løsnet. Internet Explorers andel av markedet ble redusert fra 95,7 prosent til 94,73 prosent i løpet av juni, skriver The Register.

Finnes alternativer

Mozilla var den som tjente mest på at en av 100 brukere sluttet å bruke Internet Explorer. Ifølge selskapet WebSideStory, som viste disse nye tallene, økte markedsandelen til Mozilla og Netscape fra 3,21 prosent i juni, til 4,05 prosent i juli.

Ikke akkurat tall man skryter høyest av, men allikevel kan dette være et tegn på at det finnes gode og lett tilgjengelige alternativer til Internet Explorer.

– Hvis jeg hadde vært Mozilla og Netscape, da hadde jeg vært i ekstase på grunn av dette. Her ser man tegn på et lite opprør. Det gir håp til open source-gjengen, sa analytiker Geoff Johnston hos WebSideStory.

Annonse


Advarte mot IE

Sikkerhetsorganisasjonen CERT advarte i juni brukere om å bruke Internet Explorer på grunn av nye sikkerhetshull i nettleseren. Microsoft har kommet med oppdateringer som adresserer dette, men det er bare midlertidige løsninger.

Nå skal det sies at det også ble rapportert inn sikkerhetshull i Mozilla for kort tid tilbake, men denne feilen skal allerede være fikset.

Annonse