Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Megapikselmobil i Norge

Nokia lanserte for en stund siden sin nye mobiltelefon 7610, som faktisk har kamera med én megapiksel oppløsning. Nå er det like før den er i butikkene i Norge.

Nokia 7610
I går informerte nemlig Nokia om at Nokia 7610 har blitt sendt ut fra fabrikkene i Europa, Asia og Afrika. Dette betyr som regel at det er få dager til telefonen er å finne i butikkene her til lands. Vanligvis er det snakk om dager, fremfor uker.

Første med megapiksel

Nokia 7610 er en av de mest spennende mobiltelefonene som kommer de nærmeste månedene. Telefonen vil være den første telefonen på det norske markedet som har et kamera med én megapiksel oppløsning. Bildene skal enkelt kunne skrives ut via Bluetooth til en kompatibel printer.

I tillegg skal man kunne lagre korte videoklipp eller musikkvideoer på opptil 10 minutter ved å ta opp og editere klippene med mobilen. Det er også mulig å spille av musikk på mobiltelefonen i MP3-/AAC-format.

Samtidig har de lagt ved en Lifeblog-applikasjon som gjør at man kan lage en automatisk digital dagbok, en såkalt Blog, som har blitt så populært.

Litt dyr?

Telefonen er meget spennende og vil være en telefon som sannsynligvis appellerer til store deler av det norske markedet. Eneste ankepunktet vi kan se, før vi har fått testet den skikkelig, er at telefonen kanskje er litt dyr for de yngste brukerne. Men det bør man forvente med tanke på at telefonen faktisk har et megapikselkamera.

Den veiledende prisen på telefonen er 500 euro (omtrent 4 000 kroner). Denne prisen er uten merverdiavgift og subsidier, slik at den faktiske butikkprisen vil variere noe. Flere norske nettbutikker har annonsert telefonen til priser like rundt 5 000 kroner.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, Mobil