Hjelm-visir 2

Annonse


Se farten i hjelmen

Hjelm-visir 2Seattle-selskapet Motion Research vil i løpet av våren neste år begynne å selge display-systemer for motorsykkelhjelmer, skriver The New York Times.

Linse og speil

Displayet har fått navnet Sportvue, og bruker linse og speil for å gi motorsyklisten en følelse av å se informasjonen på avstand.

Motion Research ble grunnlagt i 1993 av den tidligere Formel 1-kjøreren Dominic Dobson. Dobson ble pensjonist i 1998, men har nå gjenopptatt ideen etter at kostnadene på teknologien har falt betydelig.

Håper på hjelmbransjen

– Vi innså at vi kunne bygge dette mye billigere i dag. Lite har endret seg teknologisk sett. Men produksjonesomkostnadene har endret seg, sier Dobson.

Han håper at flere av de store hjelmprodusentene nå vil tenne på ideen. Men systemet vil også kunne selges separat og integreres med eksisterende hjelmer. Prisen er satt til under 200 dollar.

Allerede i bil

Flere amerikanske luksusbiler – blant dem Cadillac og Lincoln – har et lignende system på frontruten. Men det skal være første gang et slikt display blir brukt på et visir.

Systemet kan også brukes med sykkelhjelmer for tråsyklister.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse