DVD

Annonse


DVD-en som også er CD

DVDDe tider da du kjøpte konsert-DVD-en og musikkCD-en som to forskjellige produkter kan snart være omme. Det Dallasbaserte selskapet OneDisc Technologies (ODT) har inngått samtaler med en rekke plateselskaper om utgivelser på plater som kan være både CD og DVD på en gang, sier direktør i ODT, James Wilson.

I butikk

En plate med sangeren Kathleen Edwards «Live from the Bowery ballroom» er allerede i butikkene. På den ene siden har den tre sanger som kan spilles av i en vanlig CD-spiller, mens den på motsatt side har to musikkvideoer for DVD-spilleren.

Artister har lenge hatt videoinnhold på vanlige CD-plater som kan spilles av på en PC, men disse videofilenme gir ikke på langt nær like god kvalitet på bildene som en DVD kan gjøre. Flere plateselskaper har også bundlet DVD med CD, slik at du i samme pakke har kunnet få en CD med musikk og en DVD med film.

Dersom industrien adopterer den nye teknologien kan fans slippe unna med å betale bare for en plate, mener Wilson.

Ikke noe rush

Teknologien med CD/DVD I ett product er utviklet av Warner Brothers og eies av tyske DVD Plus International. Tidligere var platene for tykke til at du kunne spille dem på CD-spilleren i en bil, men dette problemet skal nå være løst, skriver NY Times.

«Live from the Bowery ballroom» er trykket opp i 8.000 eksemplarer, men siden lanseringen i november er bare 600 solgt. Prisen på platen er 5,99 dollar, eller drøyt 40 kroner.

Annonse


Annonse