Intel Pentium 4

Annonse


3.06 GHz Pentium 4 lansert

Intel Pentium 4En ny GHz-barrière er brutt for forbruker-prosessorer, i og med Intels nye Pentium 4 med klokkefrekvens på 3.06 GHz.

HyperThreading

Og mens den magiske 3 GHz-grensen er festlig å bryte, er den nye prosessoren kanskje først og fremst spennende fordi det blir Intels første desktop CPU utstyrt med HyperThreading-teknologien.

HyperThreading gjør at brikken er i stand til å oppføre seg som om den var to prosessorer, og derfor effektivisere utførelsen av flere simultane oppgaver.

– Office XP og Windows XP er for eksempel «multi-threading aware», som gjør at de gjenkjenner 3GHz-prosessoren som én prosessor med mulighet for å kjøre flere tråder samtidig, forklarer Tommy Rydendahl i Intel.

Alle fremtidige Pentium 4 vil være utstyrt med HyperThreading.

Opptil 25 prosent raskere

Intel hevder at HyperThreading vil kunne hjelpe 3.06 GHz-prosessoren til å være opptil 25 prosent raskere enn selskapets forrige Pentium 4-prosessor, som kjører på 2.8 GHz – inntil nå den kraftigste brikken på markedet.

– Dette vil du merke best når du kjører flere tunge oppgaver samtidig, for eksempel ved virusscanning eller sending av store e-post i bakgrunnen – altså oppgaver som krever mye administrasjon av harddisktilgang. Når disse prosessene behandles som separate tråder, vil du ikke engang merke at de utføres, sier Rydendahl til ITavisen.no.

Pris og tilgjengelighet

I løsvekt vil Pentium [email protected] GHz koste i overkant av syv tusen kroner, mens prisen på Intels øvrige prosessorer kuttes med opptil 20 prosent.

De første 3 GHz-PCene vil muligens dukke opp i butikkhyllene allerede før helgen, men regn med at den nye prosessorene først vil bli tilgjengelig i store kvanta i slutten av neste uke.

Intel lanserer også nye hovedkort-brikkeset med støtte for HyperThreading, som vil være oppgraderte versjoner av 845 og 850-brikkesettene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse