Hacking datainnbrudd ill.

Annonse


Sikkerhetsfolk var bank-hackere

Hacking datainnbrudd ill. I følge italienske kilder skal de falske sikkerhetsekspertene ha hacket minst én bank om dagen mens det sto på som verst.

Italias finanspoliti Guardia di Finanza melder at de har arrestert 14 personer som er siktet for å ha begått flere tusen datainnbrudd. Det oppgis at blant de arresterte var en sikkerhetssjef for en større italiensk internettleverandør, en nettverksadministrator for et datasikkerhetsselskap, og flere IT-konsulenter. Fire av de arresterte er mindreårige.
Politiet sier at noen av de arresterte hadde forbindelser med såkalte protestgrupper, melder nettavisen ZDnet.

Sensitive opplysninger

Etterforskningen begynte i oktober, og ble ønsket av amerikanske Secret Service, etter datainnbrudd og mulige tyveri av sensitive filer USAs sivile og militære myndigheter. Secret Service og etterforskere fra U.S. Army har deltatt i etterforskningen.

Flere av de tiltalte anklages for å ha misbrukt sin stilling som eksperter på datasikkerhet til å sette opp bakdører, som kunne brukes til å hacke seg inn på andre maskiner.

Annonse


Vil vis dyktighet

De to gruppene navngis i ZD.net som «Mentor» og «Reservoir Dogs». En person som hevdet han var medlem i den siste gruppen ble nylig intervjuet av den estiske sikkerhetsgruppen «Domina». I følge intervjuet bestod gruppen av ti personer i alderen 16 – 26.

– Medlemmene var ikke interesserte i politikk, men bare i å vise sin dyktighet på Linux og beslektede operativsystem, sies det i intervjuet. Det anonyme medlemmet hevder at gruppen hacket mer enn 100 hjemmesider i måneden, og ofte inkluderte et «tungt» system – som en bank eller offisiell server om dagen.

Sikkerhetsregler

Offisielt var gruppen ikke bekymret for å bli fakket.
– Vi har ikke hatt noen uheldige konfrontasjoner med etterforskerne, – til alt hell. Vi mener det er noen enkle regler som må følges om du ikke ønsker å bli tatt. Vi gjør vårt beste for å respektere dem.

Om de tiltalte blir funnet skyldige kan de risikere fengselsstraffer på inntil åtte år.

Annonse