USA-flagg

Annonse


Bedre web etter valg-kaos

USA-flaggInntil forrige uke, tok det 10-15 dager før prosedyrene ble lagt ut på den amerikanske Høyesteretts hjemmeside. Brev og lovdokumenter ble aldri offentliggjort på weben, og lydinnspillinger av prosedyrene kom ofte ut i digital versjon først et år etter rettsakene.

Det vanvittige kaoset rundt årets presidentvalg i USA har fått retten til å skifte holdning – fra og med den avgjørende rettsaken der Bush’ og Gores advokater møtes til dyst, skal rettsdokumentene legges ut til allmenn forlystelse få timer etter at prosedyrene er avsluttet.

Positivt overrasket

Til stor forbauselse for amerikanske jurister.

– Jeg fikk skikkelig hakeslepp når jeg så Høyesteretts nye profil på nettet. Inntil forrige uke var nettsidene deres et elendig eksempel på Internett-publisering. Nå bruker de Internetts fulle potensial til å kommunisere med publikum. Bra for dem, sier Bradley Hillis, jurist med spesiale på lov, rett og teknologi.

Den amerikanske Høyesteretts offisielle hjemmeside inneholder dessuten et banner med innskriften »Florida Election Cases». Ved å klikke på dette banneret, blir man sendt videre til en side med alle papirer og lovdokumenter som blir brukt av de to partene i saken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse