Gates, Bill NY2

Annonse


Bill Gates frykter nedtur

Gates, Bill NY2Gründeren bak verdens største programvareselskap frykter kravet til kortsiktig fortjeneste bremser utviklingen av informasjonsteknologien.

Microsofts styreformann frykter at kalddusjen på børsene har vært i det meste laget, skriver Financial Times.

Investeringslyst drepes?

– På slutten av dagen bør en forretning gi avkastning. Jeg håper likevel at nedturen i aksjemarkedet ikke dreper investeringslysten. Det er viktige ting som trenger kapital, men det kan være fornuftig å fokusere på det mest vesentlige, sa Bill Gates i forbindelse med sin årlige tale under åpningen av Comdex-konferansen i Las Vegas.

– Gemyttene i bransjen har roet seg de siste månedene, hevdet imidlertid Gates

Nedgang

Det siste halvåret har verdens børser og gråmarkeder blitt rammet av konkurser i mange ulønnsomme nettbedrifter. Da de første nettbutikkene ikke leverte resultatene første kvartal i år, flyktet investorene fra bransjen. Det har tvunget mange selskap til å gi opp planene om å hente inn ekstern kapital, og tvunget de svakeste i kne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse