Hopp til navigasjon Hopp til innhold

eBay stenger nyttårsaften

Verdens største online auksjonshus, eBay, stenger dørene før midnatt – for å sjekke om alt er i orden til neste årtusen.

eBay -logo
En av fordelene med moderne e-handel er at du kan handle døgnet rundt, uavhengig om butikken ligger et steinkast unna eller på den andre siden av kloden. Men med Y2k får e-handlere en smakebit av ’offline’.

Auksjonsstans
Auksjonsgiganten har opplevd suksess i form av millioner av brukere og en børsverdi på omlag 150 milliarder kroner. I motsetning til andre e-butikker som taper penger, fortere enn folk rekker å fyll på med ny kapital, har eBay vært profitabel over lengre tid.

Imidlertid har selskapet slitt med en del datatrøbbel. Ved flere anledninger har dataparken kollapset mange timer i strekk, noe frustrerte kunder som har lagt inn varer for salg eller bud ikke setter videre pris på.

Oppgradering
Selskapet vil derfor gardere seg ved overgangen til det nye året, ved å stenge systemet klokken 11 lokaltid (klokken 8, 1.januar norsk tid), fram til klokken 03 lokaltid, ifølge auksjonshusets hjemmeside.

Etter dette skal alt gå som normalt – skal vi tro selskapet rett.

Med over 8 millioner registrerte brukere og halvannen milliard sidevisninger i måneden kreves det store ressurser for å holde systemet i gang.