Siemens Celsius Mobile

Annonse


Rå bærbar PC fra Siemens

Siemens Celsius MobileDette er ingen vanlig bærbar PC, men en bærbar arbeidsstasjon. Stikkord er nemlig høy ytelse på alle fronter.

Kvalitet koster
For dette er ikke noen folke-PC, verken når det gjelder pris eller bruksområde.

Du kan stappe fra 128 MB til 768 MB (!) minne i den (SDRAM). Standard harddisk er 10 GB, men både 14 og 25 GB blir tilgjengelig. Celsius Mobile har fått den raskeste pentium II-prosessoren for mobile PCer – som er på 400 MHz. NT er operativsystemet. Alt innbundet i et lekkert grått magnesiumschassis på totalt 3,8 kilogram.

Men kvaliteten koster. Billigst modell starter på ca 40.000 kroner. Men skal du utnytte muligheten for 3D-grafikk (OpenGL) bør du legge på minst 10.000 kroner til. Prisen for råeste versjon er foreløpig ukjent.

Annonse


Ergonomi
Siemens mener ergonomi er en av deres sterkeste kort når denne maskinen skal selges. Vi kan langt på vei være enige.

En stor 15 tommers LCD-skjerm (TFT XGA) gir deg nesten like stor billedflate som en vanlig 17 tommer.

Tastaturet er avtagbart, og kommuniserer med PCen via en infrarød port. Det bør kanskje nevnes også at viftestøy er et nesten ukjent begrep.

Alt følger med
Men superbrukere har bruk for mer enn en diskettstasjon. Det har Siemens Fujitsu skjønt. Med på kjøpet får du en DVD-spiller, ZIP-drive og ekstra batteri (tre timer). I tillegg får du et ekstra par eksterne høytalere, hvis lyden i de integrerte høytalerne skulle bli for dårlig.

Så får det heller være at markedsfolka i Siemens Fujitsu overselger produktet med ord som ”en verdensnyhet” og ”verdens første bærbare arbeidstasjon” – det har andre gjort før. Hvorfor ikke bare nøye seg med å fortelle de harde fakta…for det er det ingen av konkurrentene som kan matche – ennå? (Men de er ikke langt unna!)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse