Annonse


FN-tall skaper kontroverser

I sin årlige rapport om de økonomiske og sosiale forholdene i Asia spår verdensorganisasjonen at tallet på mennesker med tilgang til Internett vil ligge på over 200 millioner ved utgangen av år 2000, skriver Wired News.

Blomstrer opp
De Forente Nasjoner (FN) spår også at Internett vil gi den kriserammede økonomien i Asia mulighet for en ny blomstringstid.

Ved utgangen av 1998 hadde mellom 25 og 30 millioner mennesker tilgang til Internett i over 140 land, skriver FN.

For lave tall
Wired News mener dette tallet er alt for lavt, men har ikke greid å få FN til å kommentere det. Andre eksperter er imidlertid mer enn villige til å uttale seg og FN blir møtt med en mur av skepsis mot sin analyse.

Annonse


Ikke bare er estimatet for dagens brukere alt for lavt. Antallet over hvor mange Internett-brukere verden vil se i år 2000 må økes betydelig.

183 mill i dag?
Simon Weeahandi jobber for analysefirmaet Telcordia Technologies i New Jersey. Han anslår antallet Internett-brukere i dag til å ligge på 183 millioner mennesker verden over.

66 millioner av disse skal, ifølge Weeahandi, befinne seg i Europa, mens 87 millioner er i USA og 30 millioner i Asia.

Sjefen snakker
Presidenten i The Internet Society, Vint Cerf, spår at antallet Internett-brukere vil være nærmere 300 millioner ved utgangen av år 2000.

Det er minst 150 millioner brukere i dag, og antallet har blitt doblet hvert år de siste elleve årene, hevder han.

Perspektiver
Det finnes mer enn seks milliarder mennesker i verden. Mer enn halvparten har til gode å gjøre sin første telefonsamtale.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse