Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Boblende nettkjærlighet

OSLO: Bobleplast fascinerer alle mennesker som kommer i kontakt med det. Nå er det endelig åpnet en nettside som er dedikert til det fascinerende innpakningsmaterialet. Her kan du smelle virtuelle bobler av hjertens lyst!

Hva gikk vi ikke glipp av, vi som vokste opp med bølgepapp? Vi kjenner barn som er mer interessert i bobleplasten, enn i gaven som ligger inni. De av oss som kjøper datautstyr fra USA kan dessuten glede oss over at amerikansk emballasje har kjempebobler. Det er vel verdt en postordrebestilling!

Bobleplast til å klikke på
På det givende nettstedet Virtual Bubblewrap på http://fathom.org/opalcat/bubblewrap.dci finnes en interessant oversikt over forskjellige typer bobleplast, og dens skikk og bruk. Det artigste på nettstedet er et stykke bobleplast med 10 x 10 bobler, hvor du kan peke, klikke og smelle bobler av hjertens lyst. Skru opp høyttalervolumet!

Her kan man også få innsiktsfulle beskrivelser av forskjellige måter å smelle boblene på: Enkeltsmell med tommel og pekefinger, og multismell ved å vri sammenrullet plast, er de vanligste metodene. Du kan også utløse effektfulle multismell ved å slå hjul over et stort flak med bobleplast.

Bruk kontorstolen!
Siden bringer dessuten nyttige tips fra leserne: En surfer fra Tennessee legger bobleplasten på bordet, og fører albuen i sirkelbevegelser over plasten. Det høres ut som maskingeværsalver, sier han fornøyd. En svensk surfer legger derimot plasten på gulvet og kjører kontorstolen over den. Svensken påstår at det er en vanlig metode i Skandinavia.

Sosialt anlagte mennesker vil gjerne dele sine gleder med andre. Før du går hjem fra kontoret i dag kan du gå ned i parkeringshuset, rulle sammen litt bobleplast, og legge det bak hjulet på sjefens bil. Metoden er mest underholdene i garasjer med romslig akustikk. Pass bare på at ikke bilen tilhører Paust og Paust.