Annonse


Symantec går til sak

Antivirusbransjen er en turbulent bransje. I Norge er antivirusselskapet Norman Data Defense Systems ute i hardt vær etter sin «sikkerhetstest» av Universitetets servere.I USA går programvarehuset Symantec nå til sak mot konkurrenten McAfee. Begge selskapene er kjent for sine antivirusprogrammer.

CrashGuard og PC Medic
I fjor høst lanserte Symantec programmet CrashGuard som brukes til å gjenopprette data hvis PC-en krasjer. Symantec har solgt ca 500 000 eksemplarer av programmet. For en drøy måned siden lanserte McAfee det tilsvarende programmet PC Medic. Symantec påstår nå at PC Medic inneholder programkode som er tatt rett fra CrashGuard.

Identiske funksjoner
– Vi oppdaget at de to programmene reagerte nøyaktig likt på bestemte problemer, sier Enrique Salem som er sjefstekniker for Norton-produktene hos Symantec. Han forteller at opphavsrettsbruddet er dokumentert av det uavhengige konsulentfirmaet Thuridion. Symantec ber nå om at retten kaller tilbake solgte eksemplarer av PC Medic.

Symantec og Borland
Symantec er altså klar for en ny runde i retten, etter at de nylig avsluttet en gammel uoverensstemmelse med Borland. I 1992 påsto nemlig programvareselskapet Borland at den høyt betrodde medarbeideren Eugene Wang hadde avslørt forretningshemmeligheter da han begynte i ny stilling hos Symantec. Wang sluttet hos Symantec i 1995, og saken er nå opp og avgjort.