Annonse


Fransk åpning i Italia

FT vil nå sitte med 49 prosent av aksjene i det nye Infostrada, mens resten er fordelt med 67 prosent på Olivetti og 33 prosent på Bell Atlantic. Infostrada ble startet i 1995 som et joint venture mellom Bell og Olivetti.

Ledende
Infostrada er den ledende alternative teleoperatøren i Italia. Selskapet har i dag 900 bedriftskunder, blant dem flere av Italias største foretak. Det tilbyr alle tjenester, som data, telefoni, Internett, og outsourcing.

Global One
Infostrada vil dessuten distribuere Global Ones tjenester og produkter i Italia. Global One eies av Deutsche Telekom, France Telecom og US Sprint. Alliansen innebærer dermed en vesentlig styrking av Global Ones posisjon i Europa.

Eget nett
Forretningsplanen legger opp til at Infostrada skal investere for to trillioner lire (i overkant av åtte milliarder kroner) de nærmeste fem årene. Pengene vil hovedsakelig gå til bygging av egen infrastruktur basert på fiberoptiske kabler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse