Annonse


Og så var de tre…

Det var på en pressekonferanse i Athen torsdag at ledelsen i OTE kunne fortelle at selskapet nå sitter igjen med tre finalister i kampen om å bli medeier i det nye, greske mobilnettet som OTE skal etablere i løpet av året. Den nye mobilnettet har forøvrig fått navnet Cosmote.

Det har tatt lang tid å komme så langt, og en rekke internasjonale teleoperatører er blitt eliminert underveis. Nå står altså bare tre tilbake og de har en uke på seg, til 28. februar, å gjøre ferdig sine endelige tilbud. Avgjørelsen vil deretter bli tatt i løpet av mars.

Inn i køen
Hvis Telenor vinner, vil dette bli enda en suksess for Telenor Internationals mobilsatsing. I dag er Telenor med på mobilutbygging i Ungarn, St. Petersburg, Irland og Bangladesh. Selskapet er i ferd med å starte et tysk GSM 1800-nett sammen med British Telecom og tyske Viag, og det vil søke om lisens i Østerrike (hvor det allerede opererer et personsøkernett) og i Italia.

God erfaring
Årsaken til Telenors popularitet i utlandet er 15 år med NMT og GSM innenlands. Alle de tre finalistene har utstrakt kjennskap til telemarkedene på verdensbasis, sa OTEs toppsjef, Dimitris Papoulias da han begrunnet valget av de tre.

Men det blir ikke gratis. Investeringen i COSMOTE, vil totalt bli på omlag 100 millioner drachmas, og den nye eieren vil måtte punge ut med 30 prosent av dette.

Annonse


Annonse


Annonse