netflix scam
Det ser ut til at en Netflix phishing-scam som startet vinteren i fjor har akselerert igjen.

Annonse


Hadde du latt deg lure?

Netflix blir stadig mer populært. Dessverre er også lure-forsøk på nettet en økende trend.

9To5Mac mottok samme scam to ganger

Som regel popper det opp et nytt scam-domene fra ingensteds som ikke tar seg bra ut, og har merkelig nok språk til at man skjønner noe er muffens, gjerne kombinert med et domene-navn man ikke gjenkjenner. Også var det e-post phishing der man som regel ikke biter på fordi logoen ser rar ut, merkevaren beskrives på en måte som ikke minner en om produsenten og de bruker gjerne grafikk som ikke matcher resten av den visuelle stilen.

Men når det er en e-post kan det, og her vil e-post-klient spille inn, være vanskelig å se eller tenke på hvilket domene som skjuler seg bak lenker og bilder. Det er nettopp hva en Netflix phishing-operasjon som har vært i omløp siden vinteren 2023 spiller på, men det er mer.

Tenker man seg ikke om kan det skje…

For e-posten ser unormal offisiell og ekte ut. Netflix-logoen presenteres på topp, deretter følger det en melding om at abbinetnet har gått ut på dato (med nesten korrekt skrifttype,) etterfulgt av N-logoen og en melding med ordet “gratis,” for velger man å liksom forlenge avtalen, så skal man få 90 dager på kjøpet.

Annonse


Netflix har vært mer omtalt i det siste grunnet ekstra gode resultatet-tall. Tjenesten er også alltid nevnt i forhold til konto-blokkering, fordi de startet først, og nå tester HBO (som har endret fra Max og med følgende prisendringer) og Disney det samme.

Apropos gode resultater for Netflix så meldte vi dette i april:

“Tjenesten som var den første som la til kontodeling-blokkering (Disney+ gjør kanskje det samme i Norge allerede i sommer), klarte å hanke inn 9,33 millioner nye kunder i første kvartal i år. Det villeste er at markedet forventet 4,84 millioner – Netflix knuste derfor forventningene med dobbelt så mange. Spesielt i USA og Canada gjorde det sterkt takket være blant annet kontodeling-blokkering og originalt innhold.”

Annonse