David Zaslav
Warner Bros. Discovery-sjef David Zaslav under annonseringen av HBO Max i fjor.

Annonse


Du vil hate HBO Max også skal gjøre det

Netflix har startet med å forby konto-deling i Norge og i september varslet vi at Disney+ pønsker på det samme.

HBO må ta flere grep for å øke lønnsomheten

Det er Bloomberg som rapporterer at skal starte med det samme, men det er foreløpig usikkert om de vil tilby kundene å betale for ekstra-kontoer utenfor hjemmet. “Max skal utvide til nye markeder, inkludert Frankrike, Latin-Amerika og Australia i løpet av de neste 18 månedene,” avslører avisen, og legger til at de vil ta etter Netflix og stoppe passord-deling, altså å dele kontoer med andre utenfor husstanden. Tjenesten starter i år, og vil fortsette å rulle ut begrensningen neste år – det er derfor ukjet når de starter i Norge.

Utover akkurat dette, beskriver Bloomberg et tøft marked der Netflix er milevis foran konkurrentene. Selv om Warner Bros. Discovery klarte å tjene 100 millioner dollar i fjor, var ikke det nok for investorene som straffet selskapet og sendte aksjene ned med nesten 24 prosent i år. Årsaken til det er at inntekene inkluderer det HBO får betalt av den tradisjonelle TV-bransjen, altså ikke bare strømming og inntekter de får fra Netflix for lisensiering av innhold – dette segmentet økte for øvrig med 18 prosent i fjor.

David Zaslav, sjef for Warner Bros. Discovery, har også svart med å kutte i markedsføringen og strømlinjeforme selskapet, men har også kuttet tusenvis av stillinger. “Han har ikke investert mye. Valgmulighetene hans er begrenset på grunn av milliarder av dollar i gjeld,” forklarer Bloomberg som legger til at det store håpet til den nye sjefen er at HBO Max og Discovery+-sammenslåingen skal gi resultater på sikt – Max ble lansert i mai i fjor. Så langt er det usikkert om han klarer å ro det inn: Warner Bros. sin strømme-del mistet kunder i fjor.

Annonse